Dienas Bizness

  • 22 ceturtdiena,
    februāris

    Ārija, Rigonda, Adrians, Adriāna, Adrija

  • Eiro kalkulators

     EUR  LVL
  • Valūtu kursi

    GBP: 0.8834

    USD: 1.2276

Reklāmraksti

Reaton Rīgā pulcina gastronomijas ekspertus, lai dalītos pieredzē

Meistarklases ar pavārmākslas leģendām un virtuoziem, austeru un citu delikatešu degustācija, ārzemju un vietējo speciālistu lekcijas, izstāde ar plašu produktu klāstu - tā ir tikai neliela daļa no šī gada Reaton Pārtikas Profesionāļu dienām, kas 13. un 14. februārī norisinās Rīgā. 

Reaton saviem klientiem ir bijis uzticams partneris jau 30 gadus, sniedzot risinājumus, inovācijas un zināšanas, ne tikai pārtikas produktus. Reaton Profesionāļu dienu laikā mēs atvedam pasauli šeit un reizē izceļam Latvijas labākos meistarus. Reaton Pārtikas Profesionāļu dienas jau piecpadsmito gadu ir gaidīts notikums, kur tiekas nozares eksperti, mainās viedokļiem, smeļas iedvesmu un idejas vasaras sezonai,” stāsta Reaton Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Zane Lasmane. 

Pasākuma viesiem ir iespēja iepazīt, nodegustēt un izzināt vairāk nekā 80 produktu ražotāju labumus, redzēt un dzirdēt augsti novērtētus Latvijas un ārvalstu šefpavārus. 

##Meistarklases ar sensāciju

Programmas izglītojošā daļa ir pavārmākslas meistarklases un specifiskas lekcijas par nozarei aktuālām tēmām

Meistarklašu programmā šogad ir teju sensācija – pēc ilgākas pauzes dalīties ar savas mākslas  noslēpumiem piekritis leģendārais šefpavārs Latvijā un Baltijā - Mārtiņš Rītiņš, kura sadarbība ar Reaton ilgst jau 25 gadus.  

"Ar Reaton strādāju kopš 1993. gada, kad vēl darbojos kinostudijā un Latvijas Bankā.

!Es esmu ļoti prasīgs, un Reaton cilvēki vienmēr ir bijuši ļoti pretimnākoši, kā teiktu briti: ready to go the extra mile.

Var pat teikt, ka es esmu audzis kopā ar viņiem. Visu šo gadu laikā esmu strādājis tikai ar trim viņu cilvēkiem - man patīk, ka aģenti nemainās tik bieži kā citās kompānijās, - un ar visām manām augstajām prasībām mēs joprojām esam draugi. Tāpēc vēlējos parādīt ko īpašu un savai meistarklasei izvēlējos Burrata sieru, jo man patīk tā elegantā, bagātīgā un svaigā vienkāršība."  

Līdzās augstu novērtētajiem pašmāju pavāriem - Artūram Taškānam no Rocket Bean Roastery un Laurim Aleksejevam no restorāna 36.līnija - meistarklašu un lekciju programmā šogad uzstājas arī vairāki izcili sava amata eksperti no ārzemēm: Fjodors Gadalovs - steiku pagatavošanas eksperts no Sanktpēterburgas, kurš zināšanas par liellopa gaļu  apguvis Teksasā, ASV, strādājis slavenu Itālijas šefpavāru komandās un vairākus gadus stažējies Ķīnā. Viņš Rīgā vada meistarklasi par vairākām ASV liellopa gaļas receptēm ar nosaukumu "ASV liellopa gaļa Sanktpēterburgas gaumē." Pedro Manuels Martins-Romo Fernandess (Pedro Manuel Martin-Romo Fernandez) - vītinātās gaļas griešanas eksperts no Spānijas, kurš savā prezentācijā - meistarklasē iepazīstina ar Serano šķiņķa audzēšanas, griešanas un pasniegšanas veidiem. 

Vēl viens šī gada Profesionāļu dienu jaunumiem ir - Reaton korporatīvā šefpavāra Edgara Jaunzema Gastronomiskā laboratorija. Tajā var uzzināt kā par Baltijas jūras zivju receptēm, tā par plūkātas gaļas, Razor gliemeņu un Patagonijas un Kalifornijas kalmāru pagatavošanu un degustāciju.

##Lekcija par austerēm, šefpavāru diskusija un Gastronomijas laboratorija

Lekciju zonā šogad valda pasaulīgs un mūsdienīgs domas lidojums. Kā viens no ievērību guvušiem lektoriem bija Stefano Džiannini no Universita del Caffe Triestē, kurš stāstīja par moderno tehnoloģiju risinājumiem viesmīlības sektorā un par labākajiem kafijas pagatavošanas un pasniegšanas piemēriem Latvijā un pasaulē. Vēl viena no aktualitātēm ēdināšanas nozarē ir digitālais mārketings, kas piesaistīja klausītāju uzmanību un jautājumu gūzmu. 

Vislielāko gardēžu interesi, protams, piesaista Žans Žaks Kadorē (Jean Jacques Cadoret) - austeru fermas "Les Huitres Cadoret"  vadītājs, austeru audzētājs piektajā paaudzē. Viņš Rīgā ne tikai stāsta par austeru dzīves ciklu un to audzēšanu divās senākajās austeru fermās Francijā - Bretaņas komūnās Riec-sur-Belone un Carantec, bet arī vada Profesionāļu dienu, iespējams, visizsmalcinātāko degustāciju - katrs interesents te var nobaudīt Selection by Reaton 30 Cadoret austeres.

##Delikateses Baltijas gardēžiem 

Profesionāļu dienu rīkotājs - daudznozaru kompānija Reaton Ltd. Latvijas tirgū darbojas jau 30 gadus. Kopš 1993. gada kompānija nodarbojas ar kvalitatīvu pārtikas produktu importu, ražošanu un tirdzniecību visā Baltijā un nodarbina vairāk nekā 200 strādājošo Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Reaton ir vadošais kvalitatīvu pārtikas produktu un delikatešu piegādātājs restorāniem, bāriem un kafejnīcām. 

Kompānijas darbība vienmēr bijusi orientēta uz ilgtermiņa sadarbību ar klientiem, kas balstīta savstarpējā uzticībā. Šobrīd Reaton sadarbojas ar vairāk nekā 2400 klientiem. Reaton pārstāv 60 zīmolus un piedāvājuma klāsts pārsniedz 5000 produktu no 300 piegādātājiem. Kompānija ik gadu piedāvā saviem klientiem vairāk nekā 150 jaunus produktus. 

Reklāma